Display and formatting errors, mobile platforms

Page 1 of 2 [ 22 posts ]  Go to page 1, 2  Next

r00tb33r
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 28 May 2016
Age: 35
Gender: Male
Posts: 3,608
Location: Virginia

13 Sep 2022, 5:14 pm

Mobile theme seems quite broken today. Most interface images are missing. Switching to desktop mode fixes.

Chrome on Android


_________________
"We disagree."


Twilightprincess
Veteran
Veteran

Joined: 28 Sep 2016
Age: 38
Gender: Female
Posts: 8,995
Location: Small Town From Hell

13 Sep 2022, 5:17 pm

:evil:

r00tb33r wrote:
Mobile theme seems quite broken today. Most interface images are missing. Switching to desktop mode fixes.

Chrome on Android

I’m having the same issue with my iPhone.


_________________
“I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.“ - Bilbo Baggins


Cornflake
Administrator
Administrator

User avatar

Joined: 30 Oct 2010
Gender: Male
Posts: 61,321
Location: Over there

13 Sep 2022, 5:29 pm

Which URL are you using for mobile access?


_________________
Giraffe: a ruminant with a view.


r00tb33r
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 28 May 2016
Age: 35
Gender: Male
Posts: 3,608
Location: Virginia

13 Sep 2022, 6:06 pm

https://wrongplanet.net/forums/
Any subforum or thread has broken interface images. Same with the user CP. But no problems at the forum root.


_________________
"We disagree."


The_Walrus
Forum Moderator
Forum Moderator

User avatar

Joined: 27 Jan 2010
Age: 27
Gender: Male
Posts: 8,331
Location: Reading, England

13 Sep 2022, 6:48 pm

Observing the same thing using a Chromium-based browser on iOS.



Cornflake
Administrator
Administrator

User avatar

Joined: 30 Oct 2010
Gender: Male
Posts: 61,321
Location: Over there

13 Sep 2022, 7:01 pm

Hmm - that's a bit of a mess, isn't it? 8O

Confirmed with Chrome and Vivaldi on Android, and that selecting "desktop site" on each restores a normal display of image components and formatting.

I'm afraid there's nothing I can do except PM Alex about it.


_________________
Giraffe: a ruminant with a view.


Dox47
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 28 Jan 2008
Gender: Male
Posts: 13,254
Location: Seattle-ish

13 Sep 2022, 7:52 pm

I'm getting occasional broken formatting on my desktop using Firefox these last couple of days, but it's far from consistent and a reload usually fixes it.


_________________
“The totally convinced and the totally stupid have too much in common for the resemblance to be accidental.”
-- Robert Anton Wilson


traven
Veteran
Veteran

Joined: 30 Sep 2013
Gender: Female
Posts: 11,142

14 Sep 2022, 2:16 am

something is wrong with the timestamps, everything gets maked 14 sept right away



Raleigh
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 7 Jul 2014
Age: 123
Gender: Non-binary
Posts: 32,674
Location: Out of my mind

14 Sep 2022, 4:29 am

Things have gone a bit weird in the last few days from a formatting perspective.
Im on mobile and the pages of the forum have gone out of alignment and the emoji's are all gone and replaced with a picture icon, as are function buttons on posters profiles.
I've refreshed and restarted etc, hasn't made a difference.
Any insights?


_________________
It's like I'm sleepwalking


Raleigh
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 7 Jul 2014
Age: 123
Gender: Non-binary
Posts: 32,674
Location: Out of my mind

14 Sep 2022, 4:39 am

Example:

Image
Image


_________________
It's like I'm sleepwalking


Radish
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 10 May 2022
Age: 63
Gender: Male
Posts: 13,034
Location: UK

14 Sep 2022, 4:51 am

The icons etc are all working fine for me. Have you tried clearing your browser cache and restarting your browser?


_________________
This space intentionally left blank.


Matrix Glitch
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 21 Oct 2021
Age: 61
Gender: Male
Posts: 3,741
Location: US

14 Sep 2022, 5:12 am

Raleigh wrote:
Example:

Image
Image

I'm experiencing the same issue.



Cornflake
Administrator
Administrator

User avatar

Joined: 30 Oct 2010
Gender: Male
Posts: 61,321
Location: Over there

14 Sep 2022, 5:14 am

Dox47 wrote:
I'm getting occasional broken formatting on my desktop using Firefox these last couple of days, but it's far from consistent and a reload usually fixes it.
Having discovered that Firefox is responsible for some of what I thought were site coding errors, and not just here, I'm in the process of dumping it in favor of Vivaldi - https://vivaldi.com/
It's something of a "power user" browser, stuffed with neat features, and uses the Chrome web engine but none of Google's snooping/arm-twisting. It also features natively much of what used to be possible with Firefox add-ons until the developers took a different direction and broke most of them.

Raleigh, those images are exactly what I saw in Chrome, Vivaldi and Firefox on Android.

Radish, these errors occur on a mobile platform (Android, iOS) with the browser page option "Desktop site" (the wording may vary) unchecked. When checked the browser uses a different method of rendering the page, when the display errors do not appear - unfortunately sites become very difficult to use owing to the tiny page elements, which need pinch-zooming to be accessible.

Alex says he is travelling at the moment but will have a look as soon as he can.


_________________
Giraffe: a ruminant with a view.


Matrix Glitch
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 21 Oct 2021
Age: 61
Gender: Male
Posts: 3,741
Location: US

14 Sep 2022, 5:19 am

Radish wrote:
The icons etc are all working fine for me. Have you tried clearing your browser cache and restarting your browser?

That didn’t work for me.



Raleigh
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 7 Jul 2014
Age: 123
Gender: Non-binary
Posts: 32,674
Location: Out of my mind

14 Sep 2022, 5:23 am

^ me either.


_________________
It's like I'm sleepwalking


babybird
Veteran
Veteran

User avatar

Joined: 11 Nov 2011
Gender: Female
Posts: 49,817
Location: UK

14 Sep 2022, 5:28 am

It's ok when I switch to desktop mode but not on phone mode


_________________
We have existence